Deze site is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland en Stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk!

Informatie over de glastuinbouwtechniek

Overzicht van mogelijkheden voor instroom in de glastuinbouwtechniek.

Algemene informatie

Gebied: Heel Nederland, wel met concentraties van glastuinbouwbedrijven in bijvoorbeeld Westland en ze werken internationaal.
Omschrijving: De glastuinbouw is een vorm van beschermde teelt, waarbij men gebruik maakt van bijvoorbeeld een kas. De technologie van het telen van planten, bloemen en groenten is continu in ontwikkeling. In Nederland is de glastuinbouw op grote schaal gemoderniseerd en dat gaat door. Om dat mogelijk te maken leveren de bedrijven in de branche glastuinbouwtechniek een essentiële bijdrage: van integrale systemen tot componenten, van verticaal telen tot logistieke processen van de systemen. De bedrijven in de glastuinbouwtechniek maken het mogelijk. Innovatie is belangrijk in de branche, ook wat betreft verduurzaming en het klimaat. Er wordt internationaal fors ingezet op: Feeding & greening the world. Door corona is er nog meer aandacht voor voedselzekerheid, omdat landen hun voedselproductie zeker willen stellen. Hierdoor zijn er veel bouwprojecten opgezet om groenten en bloemen zo optimaal mogelijk te kunnen telen over de hele wereld. In de branche is daarmee veel vraag naar zowel mensen met “groene vingers” als technische mensen.
Bijzonderheden: De branche heeft volop kansen op werk voor mensen met een technische achtergrond of teeltechnische ervaring.

Krapteberoepen

  • Technische specialisten
  • Werktuigbouwkundigen
  • Engineers
  • Data specialisten

Werkniveau

MBO – HBO – universitair niveau

Eigenschappen

Ondernemend
No-nonsens
Oplossingsgericht
Teamspeler
Resultaatgericht

Instroom en opleiding

Om in de sector te werken is affiniteit met techniek essentieel. Meer informatie over de mogelijkheden in de glastuinbouwtechniek is te raadplegen via AVAG, de branchevereniging voor bedrijven in de glastuinbouwtechniek.

Mogelijkheden in de glastuinbouwtechniek

Contactpersonen