Deze site is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland en Stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk!

Informatie over de voedingsmiddelenindustrie

Overzicht van mogelijkheden voor instroom in de voedingsmiddelenindustrie

Algemene informatie

Gebied: Heel Nederland

Omschrijving: De voedingsmiddelenindustrie bestaat uit bedrijven die op industriƫle schaal grondstoffen, zoals landbouwproducten, verwerken tot voedingsmiddelen. De voedingsmiddelenindustrie wordt beschouwd als de grootste industrie van Nederland.

De sector zet actief in op verduurzaming, de energietransitie en slimmer produceren/ werken. Er vindt veel innovatie plaats op o.a. automatisering en robotisering. Dat zorgt ervoor dat bij functies ook technische vaardigheden worden gevraagd in de sector. Ontwikkeling van medewerkers is een belangrijk thema voor de bedrijven. Er is veel behoefte aan medewerkers. In de sector werken zo’n 146.000 mensen, waarvan de komende 10 jaar 20 – 30% zal uitstromen vanwege pensioen.

Bijzonderheden:
Er is vraag naar diverse functies, van eenvoudig handwerk tot lijn-operator.

Krapteberoepen

  • Functies voor eenvoudig handwerk
  • Operator
  • Lijn operator

Werkniveau

LBO – MBO – HBO (+) niveau

Eigenschappen

Zelfstandig
Teamplayer
Nauwkeurig
Ontwikkelbaar
Verantwoordelijkheidsgevoel
Affiniteit met Techniek

Instroom en opleiding

Om in de sector te werken is affiniteit met techniek essentieel. De sector heeft behoefte aan alle niveaus, van eenvoudig handwerk tot lijn-operator.

Instroommogelijkheden bakkerijen

 

Contactpersonen