Thema's
- Instroom
- Uitstroom
- Doorstroom
Een visspecialist verkoopt vis en maakt koude en warme maaltijden waarin vis, schelp- en/of schaaldieren zijn verwerkt. Die worden volgens recept gemaakt of zelf door visspecialisten bedacht.
Naar verwachting groeit de branche de komende jaren. Dit komt door een groeiende belangstelling voor duurzaam gevangen vis en schaal- en schelpdieren en voor producten met een lage ecologische voetafdruk. Consumenten worden zich steeds meer bewust van de impact van de visserij op het milieu en zijn bereid om te betalen voor producten die op een duurzame manier zijn gevangen.
Daarnaast kopen consumenten meer regionale en lokale producten, wat leidt tot meer belangstelling voor vis die in Nederland wordt gevangen en door Nederlandse viswinkels wordt verkocht.
Belangrijk thema in de branche
viswinkels in NL in 2022
Informatie werkenden deze branche:
Hoewel het aantal viswinkels in 2022 vergeleken met 2021 licht steeg, stond de teller nog niet op het aantal van begin 2020 (845), toen corona in Nederland nog nauwelijks speelde. Sinds de start in 2007 van de huidige reeks CBS-winkeltellingen, werd het hoogste aantal viswinkels gemeten in 2017: 875. Het laagste aantal werd in 2007 gemeten: 650.
Overige informatie branche:
Informatie opleidingen:
Voorbeelden opleidingen: