Deze site is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland en Stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk!

Routekaarten

Alle arbeidsmarktinformatie bij elkaar

NLwerktaanwerk ontwikkelt per sector en branche een zogenaamde routekaart. Een routekaart geeft een beknopt overzicht van de werkgelegenheid in een sector of branche en de mogelijkheden van (zij-) instroom, en inventariseert op dat terrein de te verwachten kansen en knelpunten.

In de routekaart worden letterlijk routes uitgestippeld hoe personeel van een sector waar banen verdwijnen kan overstappen naar een sector waar vraag is. Dat doen we door onder meer competenties in beeld te brengen en opleidingsroutes te laten zien.

De routekaarten leiden ook tot een overzicht van best practices die branches hebben ontwikkeld. Alle routekaarten samen geven een uniek overzicht van de arbeidsmarkt in Nederland en binnen de sectoren. Het Landelijk Informatiecentrum zorgt voor een permanente update van de routekaarten waardoor er per sector of branche een actueel beeld is.

 

Maak een routekaart

Op zoek naar nieuwe mensen voor jullie beroepsgroep? Maak samen met ons een routekaart! Wij hebben een standaard vragenlijst die we samen met jullie kunnen invullen. Mail ons!

 

Onze mensen van het Informatiecentrum