Deze site is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland en Stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk!

Samenwerken met WSP’s en RMT’s

NLwerktaanwerk is sparringpartner voor werkgevers en adviseert hen vanuit ondernemersperspectief. Daarbij zijn onze regisseurs de gids voor de werkgever naar dienstverlening, bijvoorbeeld van werkgeversservicepunten. Benieuwd hoe dat er in de praktijk uitziet? Caroline Rijnbeek en Heleen Roossien leggen het uit op Samen voor de klant. Roossien: “De problematiek op de arbeidsmarkt is nooit door één partij op te lossen. We hebben elkaar nodig. WSP’s hebben betaalde dienstverlening die wij niet kunnen bieden. Zij hebben heel veel mooie producten die wij niet hebben. En dat gaan wij ook niet doen, want dat is er al.” Rijnbeek doet dan ook een oproep: ‘Laten we elkaar niet als concurrent zien. We hebben allemaal onze eigen rol en belangen. Samen kunnen we werkgevers beter ondersteunen.”

Handige scan voor werkgevers

Veel werkgevers ervaren uitdagingen op personeelsgebied, maar weten niet precies waar ze moeten beginnen. De Inspiratiescan brengt in kaart waar ze staan en geeft praktische tips en verwijzingen naar ondersteuning.

Inzicht op basis van eigenschappen

NLwerktaanwerk brengt de mogelijkheden in branches en sectoren in beeld via routekaarten. Zo krijg je inzicht in wat de kansberoepen zijn, en waar juist werknemers op zoek zijn naar nieuw werk. Dat brengen we in beeld op basis van met name competenties. Ook is in de routekaarten direct te zien welke scholingsmogelijkheden en financiering er zijn. NLwerktaanwerk brengt informatie van zoveel mogelijk branches op één plek bij elkaar.

Samenwerken met branches

NLwerktaanwerk biedt ingangen naar branches. Veel brancheorganisaties en werkgevers staan open voor maatwerktrajecten in de werving of doorstroom van personeel. Denk bijvoorbeeld aan scholing op maat. Op de routekaarten staan contactgegevens.

Heb je ideeën maar weet je niet bij welke branche je het beste kunt beginnen? Of staat de routekaart van de branche die je zoekt nog niet online? Neem dan contact op voor een persoonlijk gesprek.

Inspiratie

Hoe pakken werkgeverssevicepunten, RMT’s en werkgevers uitdagingen op het gebied van in-, uit- en doorstroom aan? Welke instrumenten werken goed? We brengen best practices bij elkaar.

Heb je zelf een best practice? Ook dan komen we graag met je in contact! Mail ons!

Handige links

NLwerktaanwerk verbindt je graag met organisaties die kunnen helpen met arbeidsmarktvragen. We hebben daarom ook een aantal handige links verzameld naar werkgeversnetwerken, publieke en private dienstverleners en branche-initiatieven.