Deze site is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland en Stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk!

Sparren over oplossingen

Er speelt veel op de arbeidsmarkt. Brancheorganisaties en hun leden hebben vragen over werk en (het vinden van) personeel. NLwerktaanwerk is er voor werkgevers én voor brancheorganisaties. NLwerktaanwerk denkt graag met je mee in een persoonlijk gesprek met één van onze brancheregisseurs. Zij wijzen je de weg naar relevante arbeidsmarktinformatie. Vaak kun je je leden verder helpen met concrete handvatten. Bijvoorbeeld met factsheets over Open Hiring of generatiemanagement, workshops over arbeidsmarktvragen en best practices. Ook kunnen werkgevers kosteloos een gesprek met een van onze regisseurs aanvragen om te sparren over hun persoonlijke situatie.

Handige scan voor leden

Veel werkgevers ervaren uitdagingen op personeelsgebied, maar weten niet precies waar ze moeten beginnen. De Inspiratiescan brengt in kaart waar ze staan en geeft praktische tips en verwijzingen naar ondersteuning.

Verbinding met andere branches

NLwerktaanwerk ontsluit informatie van zoveel mogelijk branches. Dat leidt tot nieuwe inzichten op het gebied van HR. Welke eigenschappen zijn er nodig om in een branche te werken, en zit daar een verwantschap met jouw eigen branche in? Veel brancheorganisaties staan open voor samenwerking op het gebied van scholing, werving en doorstroom van personeel. Wij gaan graag met je in gesprek om de juiste verbinding te leggen!

Inzicht op basis van eigenschappen

NLwerktaanwerk laat de mogelijkheden in branches en sectoren zien via routekaarten. Zo krijg je inzicht in wat de kansberoepen zijn, en waar juist werknemers op zoek zijn naar nieuw werk. Dat brengen we in beeld op basis van met name competenties en eigenschappen. Ook is in de routekaarten direct te zien welke scholingsmogelijkheden en financiering er zijn. Op de routekaarten staan contactgegevens, zodat je direct de verbinding kunt leggen voor meer informatie of samenwerking.

Routekaart van uw branche

Is er nog geen routekaart van jouw branche beschikbaar? Wij maken die graag samen met jullie! We hebben een handige vragenlijst die we met je doornemen om zo de routekaart te vullen. Jullie routekaart op NLwerktaanwerk.nl biedt andere branches, arbeidsmarktprofessionals en werkgevers de kans om contact met jullie op te nemen om samen te werken op het gebied van bijvoorbeeld personeelsvragen of opleidingen.

Inspiratie

Hoe pakken andere branches, individuele werkgevers en dienstverleners zoals werkgeverssevicepunten en RMT’s uitdagingen op het gebied van in-, uit- en doorstroom aan? Welke instrumenten werken goed? We brengen best practices bij elkaar.

Heb je zelf een best practice? Ook dan komen we graag met je in contact! Mail ons!

Handige links

NLwerktaanwerk verbindt je graag met organisaties die kunnen helpen met arbeidsmarktvragen. We hebben daarom ook een aantal handige links verzameld naar werkgeversnetwerken, publieke en private dienstverleners en branche-initiatieven.