Deze site is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland en Stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk!

NLwerktaanwerk voor branches

Bent u benieuwd naar HR-ontwikkelingen bij andere branches, of wilt u met hen samenwerken op het gebied van in-, door- en uitstroom? Wij helpen u verder!

Samenwerken met andere branches

NLwerktaanwerk ontsluit informatie van zoveel mogelijk branches. Dat leidt tot nieuwe inzichten op het gebied van HR. Welke eigenschappen zijn er nodig om in een branche te werken, en zit daar een verwantschap met uw eigen branche in? Veel brancheorganisaties staan open voor samenwerking op het gebied van scholing, werving en doorstroom van personeel. Wij gaan graag met u in gesprek om de juiste verbinding te leggen!

Inzicht op basis van eigenschappen

NLwerktaanwerk laat de mogelijkheden in branches en sectoren zien via routekaarten. Zo krijgt u inzicht in wat de kansberoepen zijn, en waar juist werknemers op zoek zijn naar nieuw werk. Dat brengen we in beeld op basis van met name competenties en eigenschappen. Ook is in de routekaarten direct te zien welke scholingsmogelijkheden en financiering er zijn. Onderaan de routekaarten staan contactgegevens, zodat u direct de verbinding kunt leggen voor meer informatie of samenwerking.

Routekaart van uw branche

Is er nog geen routekaart van uw branche beschikbaar? Wij maken die graag samen met u! We hebben een handige vragenlijst die we met u doornemen om zo de routekaart te vullen. Uw routekaart op NLwerktaanwerk.nl biedt andere branches, arbeidsmarktprofessionals en werkgevers de kans om contact met u op te nemen om samen te werken op het gebied van bijvoorbeeld personeelsvragen of opleidingen.

Inspiratie

Hoe pakken andere branches, individuele werkgevers en dienstverleners zoals werkgeverssevicepunten en RMT’s uitdagingen op het gebied van in-, uit- en doorstroom aan? Welke instrumenten werken goed? We brengen best practices bij elkaar.

Heeft u zelf een best practice? Ook dan komen we graag met u in contact! Mail ons!

Handige links

NLwerktaanwerk verbindt u graag met organisaties die kunnen helpen met arbeidsmarktvragen. We hebben daarom ook een aantal handige links verzameld naar werkgeversnetwerken, publieke en private dienstverleners en branche-initiatieven.